Before the RainPogledaj trailer!

Film

drama, ratni (1994)

Before the Rain

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,191%
Before the Rain

Naslov:

Pre kiše

Godina:

1994

Žanr:

drama, ratni

Trajanje:

113 min

Režija:

Milcho Manchevski

Scenario:

Milcho Manchevski


Glavne uloge:


Katrin Cartlidge
  >  Anne
Ljupco Bresliski
  >  Mitre
Grégoire Colin
  >  Kiril
Josif Josifovski
  >  Father Marko
Suzana Kirandziska
  >  Neda
Katerina Kocevska
  >  Kate
Phyllida Law
  >  Anne's Mother
Igor Madzirov
  >  Stojan
Petar Mircevski
  >  Zdrave
Labina Mitevska
  >  Zamira
Rade Serbedzija
  >  Aleksander
Ilko Stefanovski
  >  Bojan
Silvija Stojanovska
  >  Hana
Jay Villiers
  >  Nick
Kiril Ristoski
  >  Father Damjan

Opis:


Filmsku radnju čine tri priče čija su glavna tema tragične i nesretne ljubavi. Glavne uloge tumače: Katrin Kartlidž, Rade Šerbedžija, Gregor Kolin i Labina Mitevska, a glazbu je radila makedonska grupa Anastasija. Film je nagrađen sa više od trideset nagrada širom sveta od kojih je najznačajnija venecijanski Zlatni lav, a pored toga je bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljih filmova van engleskog govornog područja. Posebnu dimenziju filma predstavlja i doba u kojem je film rađen usled višegodišnjih krvavih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije obojenih nacionalnom i verskom netrpeljivosti.

Film je podeljen u tri dela "Zborovi" (Reči), "Lica" i "Sliki" (Slike) koji za svoju središnju radnju imaju tragične i nesrećne ljubavi.

"Zborovi" prate monaha Ćirila koji se zavetovao na ćutnju u manastiru negde u vrletima Makedonije i njegovo ustajanje u obranu Zamire, mlade Albanke koja je u begu pred ruljom koja je optužuje za ubistvo. Oni napuštaju manastir i beže kroz makedonske vrleti, ali se njihova priča završava iznenadnim i brutalnim krajem.
"Lica" su smeštena u užurbani London i prate Anu koja je rastrzana između svoje ljubavi prema svom suprugu Niku sa jedne i privlačnosti prema razočaranom makedonskom ratnom fotografu Aleksandru. Ona biva uvučena u čitav niz tragičnih događaja kroz pucnjavu u jednom restoranu nedaleko od nje.

"Sliki" prate Aleksandra koji se vraća u svoje rodno selo, koje je rat podelio na nacionalnoj osnovi i u kojem se na susede Albance gleda kao na neprijatelje. On se u selu susreće sa svojom starom ljubavlju Albankom Hanom, koja ga moli da pomogne i sačuva njenu kćerku Zamiru i dok Aleksandar kreće u potragu, na horizontu se stvara oluja, a film se vraća na svoj početak (pre kiše).
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (7)
  • Before the Rains

    Before the Rains (2007)

    drama, ljubavni, triler

    Baron se sa svojim engleskim naseljenicima seli u južnu Indiju usput prelazeći mnoge prepreke tokom prve godine raja.
  • Jas sum od Titov Veles

    Jas sum od Titov Veles (2007)

    drama

    Set in the quaint town of Veles, three sisters long to escape the suffocating environment of their dying community. Burdened by memories of their late father, each chooses a different path. A...
  • Ich war neunzehn

    Ich war neunzehn (1968)

    biografski, drama, ratni

    April 1945: Gregor Hecker, 19 years of age, reaches the outskirts of Berlin as part of the Red Army's scouting team. Having fled Germany with his family when he was eight, he is confronted with the...
  • Amok

    Amok (2016)

    drama, kriminalistički

    Series of cruel circumstances turn quiet and reticent boy into harsh, uncompromising leader of the group rejected wards from home for orphans. Together, they set out in a blind revenge on the world...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    05.11.2022. 00:48
    Ma odlican, i Mancevskog sam mogao da pomenem u onoj temi gde sam nabrajao ostvarenja i reditelje, tih godina je mozda bio u senci Kusturicinog `Arizona dream` sto se reklamiranja tice, bar iz mog ugla i uvida, naravno koliko se secam, a nesto ga nisam posle video na televiziji ili nalateo na njega.
    AlexDeLarge2022-11-05 08:42:44
  • Mizi
    eXtreme member
    05.11.2022. 00:33
    Prelep film, muzika, fotografija, sveeeee!!!
  • Numberguy
    Senior translator
    13.09.2019. 12:09

{{message}}

{{item.title}}